Life & Style Magazine

Παραδοσιακός Κόκορας κοκκινιστός

Μπορεί να χρειάζεται αρκετά μπαχάρια και ένα καλό κόκκινο κρασί για να πετύχει, αλλά είναι ένα παραδοσιακό πεντανόστιμο φαγητό που θα σας πάρει μόλις 15 λεπτά για την προετοιμασία του και περίπου 2 ώρες για να ψηθεί. 

Εάν, λοιπόν, αγαπάτε την παράδοση και θέλετε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στον κοκκινιστό κόκορα, αυτή είναι η καταλληλότερη συνταγή!

Παραδοσιακός Κόκορας κοκκινιστός

Τι θα χρειαστείτε

1 κόκορα κομμένο σε μερίδες

1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο 

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας και 2 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες

 1 πρέζα κανέλα τριμμένη

1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

3-4 μπαχάρια

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε μία πλατιά κατσαρόλα (ή μεγάλο τηγάνι) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κομμάτι του κόκορα. Αφού ροδίσουν τα αφαιρείτε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε μία πιατέλα. 

  

Φωτογραφία: simplyrecipes.com

Βήμα 2ο

Στο ίδιο λάδι, κι αφού χαμηλώσετε τη φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄.Έπειτα βάζετε πάλι τον κόκορα στην κατσαρόλα, προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, μπαχάρια, ζάχαρη) και τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 1 - 2 λεπτά.

Βήμα 3ο

Προσθέτετε τον πελτέ και τη ζάχαρη και σβήνετε με το κρασί, ρίχνοντάς το λίγο λίγο. 

Βήμα 4ο

Προσθέτετε τις ντομάτες και λίγο νερό ώστε να μισοσκεπάσει τον κόκορα και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα (1,30 με 2 ώρες).  Ενδιάμεσα αλατοπιπερώνετε.

Tip: Μπορετε να συνοδεύσετε τον κόκορα με χοντρά μακαρόνια παστίτσιου, κριθαράκι ή πατάτες κοκκινιστές. 

Καλή επιτυχία!

 

  • Δείτε επίσης
v